Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekta rotfrukter med vanilj

Recept på stekta rotfrukter med mjuk sötma från bland annat äpple och vanilj. Vaniljsmaken bara anas och bidrar med en spännande smakbrytning till rotfrukterna.

Stekta rotfrukter med vanilj
Stekta rotfrukter med vanilj
Stekta rotfrukter med vanilj
Stekta rotfrukter med mjuk sötma från bland annat äpple och vanilj. Foto: Inge Skovdal

Stekta rotfrukter med vanilj

  • 1 kgrotfrukter- blandade, t. ex morötter, persiljerötter, palsternacka, rödbetor och jordärtskockor
  • 3 mskgåsfett- + 1 msk
  • 4 kvistartimjan
  • 1vaniljstång
  • 4äpplen- gärna cox orange
  • 0,5citron- rivet skal
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar, ca 2 x 2 cm. Stek rotfrukterna i 3 msk gåsfett i en stekgryta tillsammans med timjan och vaniljstång ca 10 min. Rör om några gånger under tiden.

  2. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda ner äpplen och citronskal i rotfruktsblandningen och stek ytterligare ca 10 min. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?