Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekta päron och halloumi

Både förrätt och dessert – här en rätt som bjuds i två versioner. Med enbart flytande honung en efterrätt, och på salladsbädd med tillägg av nymald peppar också en lunchrätt.

Stekta päron och halloumi
Stekta päron och halloumi
Stekta päron och halloumi

Ingredienser

  • 2 msksmör- till stekning
  • 3 mskhonung- flytande
  • 2päron- mogna, men inte övermogna, gärna conference
  • 200 ghalloumi

Gör så här

  1. Skiva halloumi och päron i halvcentimetertjocka skivor.

  2. Smörstek över medelvärme i två pannor 5–7 min. Päronen ska bli genomstekta och glansiga och halloumin ska få fin färg.

  3. Varva skivorna på portionstallrikar och ringla över honung.

Vad tyckte du om receptet?