Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekta olivsnacks

Recept på stekta olivsnacks. Kontrollera att friteringsoljan är tillräckligt varm genom  lägga ner en brödbit, som ska bli gyllenbrun.

Stekta olivsnacksStekta olivsnacksStekta olivsnacks
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 300 gsvarta oliver- utan kärnor, gärna en grekisk sort
  • 100 ggröna oliver- stora, utan kärnor
  • 100 gsoltorkade tomater- i olja
  • 1gul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 2 msktimjan- hackad
  • 1 krmcayennepeppar
  • 2ägg
  • 2 dlrismjöl
  • 4 dlrapsolja

Gör så här

  1. Grovhacka oliverna. Strimla tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Blanda oliver, tomat, lök och timjan. Krydda med cayennepeppar. Tillsätt ägg och rismjöl och blanda.

  3. Rulla bollar av smeten. Hetta upp oljan till 170°. Fritera olivsnacksen ca 2 min, tills de fått gyllene färg. Ta upp med hålslev, låt rinna av på hushållspapper.

Vad tyckte du om receptet?