Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekta nudlar med marinerad karré

Detta är en rätt som känns vällagad trots att den är snabblagad. 

Stekta nudlar med marinerad karré
Stekta nudlar med marinerad karré
Stekta nudlar med marinerad karré

Ingredienser

  • 500 gfläskkarré- tunt skivad, benfri
  • 1 mskolja
  • 0,5 tsksalt

Marinad

  • 2 mskkinesisk soja
  • 1 mskolja
  • 2vitlöksklyftor- hackade
  • 1 mskströsocker
  • 1 msksherry
  • 1 tsksambal oelek

Serveras med

  • 200 gäggnudlar
  • 1morot- finstrimlad
  • 100 gsockerärter
  • 1paprika- strimlad
  • 1 mskolja

Omelett

  • 2ägg
  • 2 mskvatten
  • 0,5 msksmör

Till garnering

  • 100 gjordnötter

Gör så här

  1. Skiva köttet i tunna skivor och sedan i strimlor. Blanda samman marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i det så att det blandar sig ordentligt. Låt det bara ligga en kort stund.

  2. Koka nudlarna i vatten enligt receptet på förpackningen.

  3. Vispa samman ägg och vatten och stek en fransk omelett i smör i en stekpanna.

  4. Stek kött i olja med marinad och grönsaker. Krydda med 1/2 tsk salt. Häll av vattnet från nudlarna och blanda ner dem i blandningen att fräsa med någon minut.

  5. Rulla ihop omeletten och skär den i skivor. Lägg upp nudelblandningen och garnera med omelettrullar, jordnötter och rucola.

Vad tyckte du om receptet?