Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekta kalkonsmörgåsar

Recept på stekta kalkonsmörgåsar. Att steka smörgåsarna blir så mycket godare, och det gör inget om de har svalnat. Slå in dem i smörgåspapper istället för plast så mjuknar de inte lika snabbt.

Liselotte Forslin
Stekta kalkonsmörgåsar
Stekta kalkonsmörgåsar
Stekta kalkonsmörgåsar
Låt smörgåsarna kallna innan de sveps in i smörgåspapper. Foto: Emma Eriksson

Ingredienser

  • 8 skivorsurdegsbröd- av levaintyp
  • 4 mskhonungssenap- annan sötstark senap
  • 100 gfärskost- naturell
  • 8 skivorost- lagrad, t ex västerbottens- eller cheddarost
  • 100 gkalkonbröst- rökt, i tunna skivor
  • 60 grucola
  • 1 tskflingsalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 2 msksmör
  • 2 mskrapsolja

Gör så här

  1. Bred hälften av brödskivorna med senap. Bred på färskosten och lägg på ost, kalkon och rucola. Krydda med  salt och peppar. Lägg på resterande bröd.

  2. Stek de dubbla bröden i smör och olja ca 3 min på varje sida, tills de fått fin färg. Lägg över lock och låt dem steka klart så att fyllningen blir genomvarm, 4–5 min.

  3. Låt smörgåsarna kallna innan de sveps in i smörgåspapper.

Vad tyckte du om receptet?