Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekta fiskqueneller med dill och citronsky

Använd färsk fisk! Fryst fisk gör quenellerna lösa i konsistensen.

Stekta fiskqueneller med dill och citronsky
Stekta fiskqueneller med dill och citronsky
Stekta fiskqueneller med dill och citronsky
Stekta fiskqueneller med dill och citronsky Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gvit fiskfilé- t ex torsk eller sej
  • 2citroner
  • 300 grödkål- strimlad
  • 1ägg
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 1 knippadill- litet
  • 1 kgpotatis- kokt
  • smör
  • salt
  • vitpeppar- nymald

Gör så här

  1. Pressa saften av den ena citronen över kålen och krydda med 1/2 tsk salt. Fräs kålen i 1 msk smör tills den mjuknar, ca 15 min, rör då och då.

  2. Skär fisken i kuber och mixa den i en matberedare. Tillsätt ägg, 1/2 dl grädde, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och hälften av dillknippan. Mixa med pulsknappen ca 30 sekunder till en fin färs.

  3. Forma queneller. Stek dem i 2 msk smör ca 3 min.

  4. Koka upp 2 dl grädde. Häll den över resterande dill med saften från 1 citron. Mixa med mixerstav.  Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Servera med potatis.

Vad tyckte du om receptet?