Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 20g
Protein: 29g
Kolhydrater: 52g
Använd färsk fisk! Fryst fisk gör quenellerna lösa i konsistensen.
Pressa saften av den ena citronen över kålen och krydda med 1/2 tsk salt. Fräs kålen i 1 msk smör tills den mjuknar, ca 15 min, rör då och då.
Skär fisken i kuber och mixa den i en matberedare. Tillsätt ägg, 1/2 dl grädde, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och hälften av dillknippan. Mixa med pulsknappen ca 30 sekunder till en fin färs.
Forma queneller. Stek dem i 2 msk smör ca 3 min.
Koka upp 2 dl grädde. Häll den över resterande dill med saften från 1 citron. Mixa med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Servera med potatis.