Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekta äppelringar med varma havresmulor, kanelglass och honung  

Stekta äppelringar med varma havresmulor, kanelglass och honung är det bäst att använda syrliga äpplen som Signe Tillisch eller Gravensteiner.

Mattias Larsson
Stekta äppelringar med varma havresmulor, kanelglass och honung  
Stekta äppelringar med varma havresmulor, kanelglass och honung  
Stekta äppelringar med varma havresmulor, kanelglass och honung  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 3äpplen
  • 2 mskströsocker
  • 25 gsmör

Kanelglass

  • 0,5gelatinblad
  • 2kanelstänger
  • 3 dlmjölk
  • 2 dlvispgrädde
  • 6äggulor
  • 1,5 dlströsocker

Havresmulor

  • 100 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 2 dlhavregryn

Garnering

  • 3 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Kanelglass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Krossa kanelstängerna. Koka upp mjölk, grädde och kanel. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll kanelmjölken över äggvispet och blanda väl.

  2. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och sjud under vispning till 85°. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och blanda i gelatinet. Sila glassmeten och låt den kallna. Frys glassen i glassmaskin.

  3. Havresmulor: Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienserna till havresmulorna. Smula degen på en plåt med ­bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills smulorna fått fin färg, ca 12 min. Låt kallna.

  4. Kärna ur äpplena och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Strö över sockret. Stek äppelskivorna i smör tills de får fin färg. Fördela dem på ­tallrikar. Lägg på smulorna och glassen. Ringla över ­honung och servera.

Vad tyckte du om receptet?