Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stekta äppelringar med varma havresmulor, kanelglass och honung är det bäst att använda syrliga äpplen som Signe Tillisch eller Gravensteiner.
Kanelglass: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Krossa kanelstängerna. Koka upp mjölk, grädde och kanel. Vispa äggulor och socker luftigt. Häll kanelmjölken över äggvispet och blanda väl.
Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och sjud under vispning till 85°. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och blanda i gelatinet. Sila glassmeten och låt den kallna. Frys glassen i glassmaskin.
Havresmulor: Sätt ugnen på 200°. Blanda ingredienserna till havresmulorna. Smula degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills smulorna fått fin färg, ca 12 min. Låt kallna.
Kärna ur äpplena och skär dem i ½ cm tjocka skivor. Strö över sockret. Stek äppelskivorna i smör tills de får fin färg. Fördela dem på tallrikar. Lägg på smulorna och glassen. Ringla över honung och servera.