Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stekta äppelklyftor med havresmul och kanelgrädde är en snabbvariant av äppelpaj – använd helst svenska äpplen.
Havresmul: Sätt ugnen på 200°. Bryn smöret i en kastrull. Rör i havregryn, mjöl, solrosfrön och socker. Smula ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda smulorna mitt i ugnen ca 10 min. Rör om någon gång under tiden. Låt smulorna kallna.
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör så att de får fin färg. Strö över sockret och låt det smälta. Blanda i mandelspånen.
Grädde: Vispa grädden tillsammans med kanelen.
Fördela äppelklyftorna i glas. Strö över havresmulorna. Toppa med grädde och servera.