Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på stekt torsk med sojasky och misokryddat mos. Misopastan ger vardagsmoset en härlig umamismak, sesamolja och japansk soja förstärker de asiatiska smakerna.
Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt mjölk och 25 g smör. Stöt den med potatisstöt och vispa sedan till ett luftigt mos. Krydda med miso, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Tina fisken. Strö 1 tsk salt och 1 krm peppar på fisken. Stek den i 50 g smör och sesamolja i en stekpanna ca 6 min runtom. Häll i soja och låt den bli varm.
Tina och stek broccolin i 1/2 msk olja ca 3 min. Tillsätt sesamfrön och låt dem bli en aning rostade.
Servera torsken med sojaskyn, misomos och broccoli.