Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt torsk med sojasky och misokryddat potatismos

Recept på stekt torsk med sojasky och misokryddat mos. Misopastan ger vardagsmoset en härlig umamismak, sesamolja och japansk soja förstärker de asiatiska smakerna.

Stekt torsk med sojasky och misokryddat potatismos
Stekt torsk med sojasky och misokryddat potatismos
Stekt torsk med sojasky och misokryddat potatismos
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 gtorskfilé- gärna fryst ­torskrygg
  • 750 gpotatis
  • 2 dlmjölk
  • 25 gsmör- + 50 g
  • 1 mskvit misopasta
  • 2 tsksesamolja
  • 0,5 dljapansk soja
  • 250 gbroccoli- fryst
  • 0,5 dlsesamfrön
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt mjölk och 25 g smör. Stöt den med potatisstöt och vispa sedan till ett luftigt mos. Krydda med miso, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Tina fisken. Strö 1 tsk salt och 1 krm peppar på fisken. Stek den i 50 g smör och sesamolja i en ­stekpanna ca 6 min runtom. Häll i soja och låt den bli varm.

  3. Tina och stek broccolin i 1/2 msk olja ca 3 min. Tillsätt sesamfrön och låt dem bli en aning rostade.

  4. Servera torsken med sojaskyn, misomos och broccoli.

Vad tyckte du om receptet?