Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stekt torskrygg blir lyxig festmat i sällskap med en ljummen skaldjursvinägrett och blomkålskräm.
Vinägrett: Skala räkor, kräftor och musslor (spara några oskalade till dekoration). Spara räk- och kräftskal om du vill koka egen fond. Koka ihop fond, vitt vin, citronsaft, olja och smör till en simmig sås. Vänd ner skalade räkor, kräftor och musslor i såsen före servering. Skaldjuren ska inte koka, då blir de sega. Smaka av med salt och peppar. Servera till fisken.
Blomkålspuré: Dela blomkålen i små buketter. Ta undan cirka 50 g som du steker i smör strax före servering. Koka resten av blomkålen mjuk i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter. Häll av vattnet. Mixa blomkålen snabbt med crème fraiche till en puré och smaka av med salt och peppar.
Torka av fisken, salta och peppra. Stek fisken först med skinnsidan nedåt i en stekpanna med gyllenbrunt smör.
Sänk temperaturen, vänd och stek andra sidan försiktigt, ös med smöret under stekningen. När fisken börjar skiva sig är den klar, cirka 52 grader innertemperatur.
Servera fisken på varma tallrikar med skaldjursvinägrett, blomkålspuré, smörstekta champinjoner och små blomkålsbuketter.
Recept från Mitt kök