Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 28g
Protein: 31g
Kolhydrater: 58g
Stekt tofu med rostad blomkål och jordnötssås smaksätts med en het röd currypasta, därför räcker ca 1 msk. Smaka dig fram, chilihettan varierar mycket.
Skär tofun i skivor och vänd den i majsstärkelse. Bryt blomkålen i små buketter, ta vara på blasten och skär den grova delen på blasten i bitar. Skala och riv vitlöken. Mixa jordnötterna i en mat-beredare till ett grovt smul.
Blanda vitlök, currypasta, jordnötter (spara några till garnering), kokosmjölk och soja i en kastrull. Låt koka ihop ca 10 min.
Stek tofun i 1/2 msk olja ca 2 min. Krydda med 2 krm salt. Ta upp och stek blomkålen ca 3 min i het stekpanna. Krydda med 1/2 tsk salt.
Lägg upp ris, sås, tofu och blomkål i djupa tallrikar. Strö över de sparade jordnötterna.