Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på stekt t-benstek med kålrotscrème och friterad och picklad lök. Koka kålrot och morot riktigt mjuka för att få den rätta krämiga konsistensen på crèmen.
Picklad lök: Koka upp vinäger, socker, vatten och salt. Skala och skär löken i klyftor. Lägg löken i lagen och ta kastrullen från värmen. Låt kallna.
Skala och skär kålrot och morot i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull och häll över vattnet. Koka under lock tills rotfrukterna är genommjuka, 20–30 min. Mixa rotfrukterna till en slät puré med det eventuellt återstående vattnet och smör. Salta.
Friterad lök: Skala och skär löken i ½ cm tjocka skivor och plocka isär dem till ringar. Vispa upp ägget och lägg mjöl och ströbröd på varsin tallrik. Panera lökringarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
Hetta upp oljan till 180° och fritera ringarna tills de fått fin färg, ca 3 min. Låt dem rinna av på hushållspapper och salta.
Kött: Sätt ugnen på 150°. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det i olja ca 3 min på varje sida. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen till 55° innertemperatur, ca 10 min. Låt vila på en skärbräda ca 5 min.
Servera med kålrotscrème, friterad och picklad lök och klyftpotatis.