Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 30g
Protein: 16g
Kolhydrater: 31g
Recept på stekt strömming med örtmos och pressgurka. Inlagd pressgurka till nystekt strömming är oslagbart gott.
Örtmos: Skala potatisen och koka den mjuk i vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av men spara lite av kokvattnet. Pressa potatisen genom potatispress. Blanda med smör och späd med vattnet till lagom konsistens. Smaka av med salt och blanda i örterna.
Skär gurkan i tunna skivor, gärna med osthyvel. Blanda ättiksprit, socker, vatten och salt. Lägg i gurkan.
Klipp bort ryggfenan från strömmingen. Lägg ihop dem två och två med senap emellan. Vänd dem i rågmjölet smaksatt med salt.
Stek strömmingen i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
Servera den nystekta strömmingen med örtmos och gurka.