Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt strömming med kaviarsås

Nystekt och frasig ska strömmingen vara. Blir det över kan den förstås ätas på knäckemacka.

Stekt strömming med kaviarsås
Stekt strömming med kaviarsås
Stekt strömming med kaviarsås
Stekt strömming med kaviarsås Foto: Per Ranung

Stekt strömming med kaviarsås

  • 500 gströmmingfilé
  • 800 gpotatis
  • 0,5 dldillkaviar
  • 1 dlströbröd
  • 1 tsksalt
  • 2 msksmör
  • 150 gsallad- blandad

Sås

  • 2ägg
  • 0,5 litengul lök
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 0,5 dldillkaviar
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala eventuellt och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.

  2. Sås: Lägg äggen i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och sjud äggen ca 8 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och grovhacka dem. Skala och finhacka löken. Blanda lätt crème fraiche med ägg, lök, kaviar, salt och peppar.

  3. Lägg ihop strömmingen med dillkaviar emellan. Vänd strömmingen i ströbrödet blandat med salt.

  4. Stek strömmingen i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Servera den nystekta strömmingen med potatis, kaviarsås och sallad.

Vad tyckte du om receptet?