Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt strömming med dillsmör, rårörda lingon och pressgurka

Stekt strömming med dillsmör, rårörda lingon och pressgurka
Stekt strömming med dillsmör, rårörda lingon och pressgurka
Stekt strömming med dillsmör, rårörda lingon och pressgurka

Ingredienser

  • 600 gströmmingfilé
  • 1,5 tsksalt
  • 3 mskströbröd
  • 3 mskrågmjöl
  • 4 msksmör- till stekning

Dillsmör

  • 4 msksmör- rumstempererat
  • 1 mskdill- finhackad

Rårörda lingon

  • 2 dllingon- frysta
  • 4 msksocker

Pressgurka

  • 4 mskättiksprit
  • 5 mskströsocker
  • 5 mskvatten
  • 1slanggurka
  • 1 mskbladpersilja- finhackad

Tillbehör

  • färskpotatis- eller potatismos
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Dillsmör: Rör ner dillen i smöret och forma efter tycke.

  2. Rårörda lingon: (Bör förberedas dagen innan). Lägg de frysta lingonen i en bunke. Häll över sockret och rör om med en slev så sockret blandas med lingonen. Låt stå i rumstemperatur över natten.

  3. Pressgurka: Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt kallna. Skiva gurkan tunt och blanda ner den och persiljan.

  4. Salta strömmingen och lägg dem 2 och 2, köttsidorna mot varandra. Blanda ihop ströbröd och rågmjöl. Vänd strömmingen i mjölet. Stek sedan strömmingen knaprigt gyllenbrun.

  5. Servera strömmingen med tillbehören. Garnera med citron och dill.

Vad tyckte du om receptet?