Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt senapsströmming

Stekt strömming är en riktigt härlig klassiker. Här används rågmjöl till paneringen för att få lite grövre struktur.

Stekt senapsströmming
Stekt senapsströmming
Stekt senapsströmming
Foto: Lennart Weibull

Ingredienser

  • 20strömmingfiléer
  • 1 burkansjovisfiléer- 55 g
  • 1 knippadill- stort, cirka 30 g
  • 1vitlöksklyfta
  • 0,5 lfilmjölk
  • 1,5 dlmajonnäs
  • 5 mskskånsk senap- grov
  • 5 mskdijonsenap
  • 34 dlrågmjöl- till panering
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Klipp av ryggfenorna på strömmingen och lägg filéerna i en stor bunke.

  2. Låt ansjovisen rinna av och hacka den sedan. Hacka även dillen. Riv vitlöken. Rör ihop ansjovis, dill, vitlök, filmjölk, majonnäs och senap i en stor skål och lägg ner strömmingsfiléerna. Täck med plastfolie och låt stå i kylen i minst 5–6 timmar, helst över natten.

  3. Ta upp strömmingen och vik den dubbel. Vänd den i rågmjöl. Salta och peppra.

  4. Stek filéerna i smör i 2–3 minuter på varje sida tills de är frasiga.

  5. Servera strömmingen med potatismos, eller helt enkelt på en bit danskt rågbröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept hämtat ut boken "Tinas kök" av Tina Nordström (Bonnier fakta). Boken finns bland annat att köpa på adlibris.

Recept från Mitt kök