Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt sejfilé med varm tartar och brynt smör

Stekt sejfilé med varm tartar och brynt smör är lyxig vardagsmat. Kaprishacket påminner om en klassisk tartarsås.

Stekt sejfilé med varm tartar och brynt smörStekt sejfilé med varm tartar och brynt smörStekt sejfilé med varm tartar och brynt smör
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gsejfilé
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 800 gpotatis
  • 1gul lök
  • 1 dlcornichons
  • 3 mskbladpersilja- hackad
  • 2 mskkapris
  • 0,5 mskkycklingfond- konc
  • 250 gspenat
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar. Vänd dem i mjöl. Låt ligga ca 10 min. Skala och koka potatisen mjuk.

  2. Skala och finhacka löken. Hacka cornichons. Stek löken mjuk i 1 msk smör ca 2 min. Tillsätt cornichons, persilja, kapris och fond. Låt allt bli varmt.

  3. Stek fisken i 2 msk smör ca 3 min på varje sida. Lyft upp fisken, gör rent pannan och fräs spenaten snabbt i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Bryn 4 msk smör och häll över fisken. Servera fisken direkt med kaprishacket, spenat och potatis.

Vad tyckte du om receptet?