Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt sejfilé med kapris och brynt smör

Servera fisken på klassiskt vis med brynt smör, kapris och rödbetor.

Stekt sejfilé med kapris och brynt smör
Stekt sejfilé med kapris och brynt smör
Stekt sejfilé med kapris och brynt smör
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 4sejfilé- á 175 g
  • peppar
  • 50 gsmör- till stekning

Lag

  • 1 lvatten- kallt
  • 3 msksalt

Brynt smör

  • 150 gsmör

Till servering

  • 500 grödbetor- kokta
  • 4 mskkapris
  • 0,5 dlolivolja
  • 150 ggröna ärter- kokta
  • 50 galfalfagroddar
  • 4citronklyftor

Gör så här

  1. Rör ner saltet i kallt vatten och rör om tills det löst sig. Lägg ner fiskbitarna i lagen i 20 minuter. Ta sedan upp bitarna och torka av dem med hushållspapper. Peppra.

  2. Stek fisken i en stekpanna med smör. Bryn först ena sidan och vänd fisken. Ös smöret över fisken vid stekningen, tills innertemperaturen är 48-52 grader.

  3. Fräs 150 g smör i en tjockbottnad kastrull tills det får en nötaktig doft och färg. Skumma och häll upp utan bottensats i en såssnipa.

  4. Låt kaprisen rinna av på hushållspapper. Fritera den sedan i olivolja några minuter.

  5. Skala och klyfta rödbetorna.

  6. Servera med gröna ärtor, alfalfagroddar, citronklyftor, kapris och brynt smör.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök