Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera fisken på klassiskt vis med brynt smör, kapris och rödbetor.
Rör ner saltet i kallt vatten och rör om tills det löst sig. Lägg ner fiskbitarna i lagen i 20 minuter. Ta sedan upp bitarna och torka av dem med hushållspapper. Peppra.
Stek fisken i en stekpanna med smör. Bryn först ena sidan och vänd fisken. Ös smöret över fisken vid stekningen, tills innertemperaturen är 48-52 grader.
Fräs 150 g smör i en tjockbottnad kastrull tills det får en nötaktig doft och färg. Skumma och häll upp utan bottensats i en såssnipa.
Låt kaprisen rinna av på hushållspapper. Fritera den sedan i olivolja några minuter.
Skala och klyfta rödbetorna.
Servera med gröna ärtor, alfalfagroddar, citronklyftor, kapris och brynt smör.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök