Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt sej med gubbröra

Recept på stekt sej med gubbröra. Stek fisken i brynt smör och servera med fänkål och gubbröra.

Stekt sej med gubbröraStekt sej med gubbröraStekt sej med gubbröra
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 800 gfärskpotatis
  • 0,5 knippadill
  • 600 gsejfilé
  • 1fänkålsstånd- (ca 150 g)
  • 2ägg- hårdkokta
  • 8anjovisfiléer
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 krmsalt- + 1 tsk salt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald + 1 krm
  • 3 msksmör

Gör så här

  1. Skrubba och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med dillstjälkarna. Spara dillbladen till såsen.

  2. Skär fisken i portionsbitar. Ansa och skär fänkålen i klyftor.

  3. Skala och hacka äggen.Hacka ansjovis och dill. Blanda ägg, ansjovis och dill med lätt creme fraiche. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Stek fänkålen i en stekpanna i lite av det brynta smöret ca 5 min.

  5. Stek fisken i resten av smöret ca 3 min per sida. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera den nystekta fisken med potatis, fänkål och sås.

Vad tyckte du om receptet?