Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt saltsill med karamelliserad lök

Saltsill, sötsyrlig karamelliserad lök och krämig smetana är en läcker kombination. Servera gärna med knäckebröd eller kokt potatis.

Stekt saltsill med karamelliserad lök
Stekt saltsill med karamelliserad lök
Stekt saltsill med karamelliserad lök
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 storasaltsillfiléer- urvattnade, urvattnade
  • 1 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 1 dlströbröd
  • smör- till stekning

Karamelliserad lök

  • 2gula lökar
  • 12 tskströsocker- eller honung
  • smör- till stekning

Till garnering

  • dill

Tillbehör

  • 2 dlsmetana
  • dill
  • flingsalt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

  2. Lägg sillfiléerna på en skärbräda.

  3. Strö ut vetemjölet på en tallrik.

  4. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det med en gaffel.

  5. Strö ut ströbrödet på en separat tallrik.

  6. Vänd sillen först i vetemjöl, sedan i äggvispet och sist i ströbrödet.

  7. Stek sillen i smör på båda sidor tills den är gyllenbrun.

  8. Karamelliserad lök: Skala och skiva löken tunt.

  9. Stek löken i smör på medelvärme tills den är mjuk och gyllenbrun.

  10. Strö över sockret eller ringla över honung mot slutet.

  11. Servera sillen med karamelliserad lök och smetana. Garnera med dill. Strö över lite flingsalt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök