Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Leif Mannerströms stekta rödspättsrygg med sparris & brynta champinjoner

Pröva mästerkocken Leif Mannerströms stekta rödspättarygg. Be fiskhandlaren att han klyver en fin rödspätta på längden. Man får sedan fina filéer av buksidan. Detta är praktiskt eftersom en hel rödspätta inte får plats i en stekpanna, medan ryggsidorna lätt får plats.

Leif Mannerströms stekta rödspättsrygg med sparris & brynta champinjoner
Leif Mannerströms stekta rödspättsrygg med sparris & brynta champinjoner
Leif Mannerströms stekta rödspättsrygg med sparris & brynta champinjoner
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 4rödspättafiléer
  • champinjoner
  • 1 buntsparris

Gör så här

  1. Börja med att steka spättan. Värm några matskedar rapsolja i en stekpanna och lägg sedan i några matskedar smör.

  2. Sänk värmen och stek sen 3-4 minuter på varje sida. Tänk på att vända fisken ifrån dig så att inte allt stekfett skvätter upp på händer och kläder!

  3. Bryn champinjonerna i lite smör.

  4. Koka sparrisen. Om det är vit sparris så ska den skalas först. Servera gärna med riven pepparrot, lite citron och kokt färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök