Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt rödkål med rosésallad och tranbär

Till Mårten gås passar det utmärkt med stekt rödkål med rosésallad och tranbär. Rosésalladen bidrar med en svag beska till den söta kålen och apelsinen. Hittar du inte tranbär i din butik går de att byta mot lingon.

Stekt rödkål med rosésallad och tranbär
Stekt rödkål med rosésallad och tranbär
Stekt rödkål med rosésallad och tranbär
Stekt rödkål med rosésallad och tranbär passar utmärkt till Mårten gås. Foto: Inge Skovdal

Stekt rödkål med rosésallad och tranbär

  • 500 grödkål
  • 1apelsin
  • 1,5 mskgåsfett- eller smör
  • 1 dltranbär- frysta
  • 0,5 dlkonc tranbärsjuice
  • 1 litetrosésalladshuvud
  • 2 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Ansa och strimla rödkålen. Skala apelsinerna och skär dem i hinnfria klyftor.

  2. Stek kålen i gåsfett i en stor stekpanna 2–3 min. Tillsätt bär och juice och koka kraftigt 1–2 min.

  3. Strimla salladen. Blanda ner i stekpannan med apelsinklyftorna. Stek ytterligare ca 1 minut. Krydda med socker, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?