Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt rödkål med blodgrape  

Stekt rödkål med blodgrape innehåller även purpurkål. Den vackert röda purpurkålen smakar som grönkål.

Stekt rödkål med blodgrape  
Stekt rödkål med blodgrape  
Stekt rödkål med blodgrape  
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 600 grödkål
  • 150 gpurpurkål- eller grönkål
  • 2blodgrape
  • 2 mskrapsolja
  • 2 tsksalt
  • 1 dlpumpakärnor- rostade

Kryddblandning

  • 0,5 tsksenapsfrön- gula
  • 0,5 tskkryddnejlika- hela
  • 0,5 tskfänkålsfrön- hela
  • 0,5 tsksvartpeppar- hel
  • 0,5 krmcayennepeppar

Gör så här

  1. Kryddblandning: Mixa alla kryddor till ett pulver.

  2. Skär rödkål i strimlor och plocka purpurkålen från blasten. Skala blodgrapen och skär sedan ut filéerna med en skalkniv.

  3. Rosta kryddblandingen i olja i en stekpanna ca 5 sekunder. Tillsätt rödkålen och stek på hög temperatur tills kålen blivit mjuk och fått färg. Blanda sist i grönkålen och låt steka med ca 1 minut. Krydda med salt. Toppa med blodgrape och rostade pumpakärnor.

Vad tyckte du om receptet?