Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt röding med smörad färsklök och kaviarcrème

Stekt röding med smörad färsklök och gurka samt kaviarcrème är en snabblagad rätt. Fina råvaror är allt som behövs för att skapa en riktigt enkel och god huvudrätt.     

Stekt röding med smörad färsklök och kaviarcrèmeStekt röding med smörad färsklök och kaviarcrèmeStekt röding med smörad färsklök och kaviarcrème
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 4rödingfiléer- med skinn (à ca 175 g)
  • 4lökar- färska
  • 1gurka
  • 2 msksmör
  • 2 tskcitron- pressad
  • 0,5 tsksalt- + 1 tsk
  • 2 mskrapsolja

Kaviarcrème

  • 1 dlmajonnäs
  • 0,75 dlsmörgåskaviar- typ Kalles

Tillbehör

  • potatis- kokt
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Crème: Blanda majonnäs och kaviar.

  2. Ansa och skiva löken tunt. Skala gurkan och halvera den på längden. Gröp ur kärnorna och skär gurkan i 1/2 cm stora bitar.

  3. Fräs lök och gurka i smör 2–3 min. Häll över citronsaften och krydda med 1/2 tsk salt.

  4. Krydda rödingen med 1 tsk salt. Stek den med skinnsidan nedåt i olja ca 3 min. Vänd och stek ytterligare ca 1 minut.

  5. Servera rödingen med grönsaker,  kaviarcrème, potatis och limeklyftor.

Vad tyckte du om receptet?