Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på stekt rödbetsgnocchi med brynt valnötssmör. Chevrette är en halvhård getost. Den går bra att byta ut mot parmesan. Gnocchin kan förberedas dagen före. Koka och lägg dem på fuktat bakplåtspapper och täck med plastfolie fram till stekning.
Gnocchi: Koka potatis och rödbetor mjuka med skalet på i varsin kastrull med lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av.
Skala och pressa potatisen. Skala och mixa rödbetorna med mixerstav. Riv osten. Blanda potatis, rödbetor, ost, mjöl, ägg och salt. Arbeta ihop till en smidig deg, gärna på mjölad bänk.
Forma degen till 2 cm tjocka rullar och skär dem i ca 2 cm långa bitar.
Koka upp vatten med lite salt i en kastrull och sjud gnocchin i omgångar tills de flyter upp till ytan, ca 2 min. Ta upp med hålslev och lägg på fat.
Valnötssmör: Grovmortla valnötterna. Repa och grovhacka basilikan. Blanda med nötterna. Skala och finhacka vitlöken.
Smält smöret i en kastrull tills det börjar dofta nötigt och är lätt brynt. Tillsätt vitlöken och stek ca 1 minut. Lägg i nötterna, blanda ner örter och vinäger. Stek ytterligare ca 1 minut. Ta kastrullen från värmen.
Stek gnocchin i omgångar i olja i en stekpanna ca 3 min, så att den blir frasig på utsidan. Vänd ner nötsmöret.
Lägg gnocchin på ett fat eller på tallrikar. Toppa med chips, riven ost, sallad och skinka.