Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt ris med kräftstjärtar och mango

Variera med andra skaldjur eller stekt eller grillad kyckling.

Stekt ris med kräftstjärtar och mangoStekt ris med kräftstjärtar och mangoStekt ris med kräftstjärtar och mango
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3 dlvildrisblandning
  • 250 gbroccoli
  • 125 gminimajs
  • 1röd paprika
  • 1mango- (250 g)
  • 2 msksmör
  • 1 burkkräftstjärtar- i lake (360 g)
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Koka vildrisblandningen enligt anvisningen på förpackningen. Dela broccolin i små buketter, skär stjälken i skivor. Halvera minimajsen på längden, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär bort skalet på mangon, skär loss fruktköttet på båda sidor om den platta kärnan. Skär frukten i bitar.

  2. Lägg broccolin och majsen att ångkoka på riset när ca 5 min av koktiden återstår. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs paprikan så att den mjuknar och får lite färg. Tillsätt riset med grönsakerna och stek under omrörning på hög värme ca 2 min. Salta och peppra.

  3. Tillsätt kräftstjärtar och vänd runt riset. Lägg i mango strax före servering. Servera med sweet chilisås.

Vad tyckte du om receptet?