Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt ris med karré och ägg

Stekt ris med karré och ägg är godast nystekt när äggen fortfarande är lite krämiga.

Stekt ris med karré och ägg
Stekt ris med karré och ägg
Stekt ris med karré och ägg
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 gfläskkarré- stekt
  • 5 dlris- kokt
  • 50 gsockerärter
  • 1 bitpurjolök- ca 10 cm
  • 50 gharicots verts
  • 1 mskrapsolja
  • 2ägg
  • 50 gspenat- färsk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • sweet chilisås

Gör så här

  1. Strimla karrén. Finstrimla sockerärterna. Ansa och skiva purjolöken.

  2. Stek köttet i 1 msk olja i en het stekpanna så att det får fin färg.

  3. Tillsätt sockerärter, purjolök och bönor och stek under omrörning ca 2 min. Blanda i riset och stek ytterligare ca 3 min. Knäck i äggen och stek under omrörning tills de har stelnat. Blanda i spenat och krydda med salt och peppar.

  4. Servera det nystekta riset med sweet chilisås.

Vad tyckte du om receptet?