Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt ripbröst, kanelsky, potatisbakelse, kantareller

Rosastekta ripbröst matchas bra med den kryddiga kanelskyn. Potatisbakelserna, som är smaksatta med rökt renkött och västerbottensost, kan förberedas men bör gräddas strax före serveringen, då blir de godast.

Stekt ripbröst, kanelsky, potatisbakelse,  kantareller
Stekt ripbröst, kanelsky, potatisbakelse,  kantareller
Stekt ripbröst, kanelsky, potatisbakelse,  kantareller

Ingredienser

  • 4ripbröst
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 msksmör

Potatisbakelse

  • 350 gpotatis- kokt, skalad
  • 80 grenstek- rökt
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 dlvästerbottensost- riven
  • 2ägg
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Kanelsky

  • 1morot
  • 1palsternacka- liten
  • 1lök- liten, gul
  • 1 msksmör
  • 2 mskråsocker
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 4 dlrödvin
  • 2 dlvatten
  • 0,5 dlkalvfond- koncentrerad
  • 1kanelstång
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)

Tillbehör

  • kantareller- syltade

Gör så här

  1. Potatisbakelse: Sätt ugnen på 200°. Skiva potatisen, tärna rensteken och finhacka vitlöken. Blanda det med osten och fördela det i smorda portionsformar (2 dl).

  2. Vispa samman ägg, grädde och kryddor och häll det över potatisblandningen i formarna. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min.

  3. Kanelsky: Skala och fintärna rotsaker och lök. Fräs det i smör och råsocker. Tillsätt vinäger, vin, vatten, fond och kanelstång och låt det koka ihop till hälften, ca 3 dl. Sila. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten, vispa ner det i såsen och koka upp igen.

  4. Ripan: Krydda och stek ripbrösten i smör i het panna ca 2 min på varje sida. Låt dem vila 5 min i folie.

  5. Servering: Skär upp ripbrösten och servera på varma tallrikar med potatisbakelse, kanelsky och syltade kantareller.

Vad tyckte du om receptet?