Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En snabb och lättlagad rätt som kännns lite lyxig tack vare den goda renfilén.
Potatis: Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna med mandolin. Stek skivorna i oljan i en stor stekpanna ca 5 min, vänd potatisskivorna då och då. Krydda med salt och paprikapulver.
Ringla över grädden och efterstek under lock 8–10 min eller tills potatisen är mjuk. Håll potatisen varm under folie.
Kött: Ta fram köttet ca 20 min innan det ska stekas så att det hinner bli rumsvarmt.
Skala löken. Skala och skär päronen i klyftor. Stek löken och päronen i smöret under omrörning ca 5 min. Ta upp päronen och lägg på ett fat. Låt löken steka vidare med köttet.
Salta, peppra och bryn köttet runt om i det smör som finns kvar i pannan. Efterstek under lock på svag värme, vänd det någon gång. Ta upp filén efter ca 3 min, då är köttet rött inuti, efter 5–8 min om