Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt renfilé med rostade päron och steklökar

En snabb och lättlagad rätt som kännns lite lyxig tack vare den goda renfilén. 

Stekt renfilé med rostade päron och steklökar
Stekt renfilé med rostade päron och steklökar
Stekt renfilé med rostade päron och steklökar

Ingredienser

  • 400 grenfilé
  • 12schalottenlökar
  • 2päron- små
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

sky

  • 1 dlrödvin
  • 1 dlvatten
  • 0,5 tskströsocker
  • 1 tskviltfond- på flaska
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 tsksmör

potatis

  • 7potatisar
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpaprikapulver
  • 4 mskmatlagningsgrädde

Garnering

  • 4bladpersilja- kvistar

Gör så här

  1. Potatis: Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna med mandolin. Stek skivorna i oljan i en stor stekpanna ca 5 min, vänd potatisskivorna då och då. Krydda med salt och paprikapulver.

  2. Ringla över grädden och efterstek under lock 8–10 min eller tills potatisen är mjuk. Håll potatisen varm under folie.

  3. Kött: Ta fram köttet ca 20 min innan det ska stekas så att det hinner bli rumsvarmt.

  4. Skala löken. Skala och skär päronen i klyftor. Stek löken och päronen i smöret under omrörning ca 5 min. Ta upp päronen och lägg på ett fat. Låt löken steka vidare med köttet.

  5. Salta, peppra och bryn köttet runt om i det smör som finns kvar i pannan. Efterstek under lock på svag värme, vänd det någon gång. Ta upp filén efter ca 3 min, då är köttet rött inuti, efter 5–8 min om

Vad tyckte du om receptet?