Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt regnbågslax med rosmarin och äpple

Regnbågslaxen är genomstekt när köttet lätt släpper från benen. Kontrollera med en gaffel vid ryggbenet.

Stekt regnbågslax med rosmarin och äpple
Stekt regnbågslax med rosmarin och äpple
Stekt regnbågslax med rosmarin och äpple

Ingredienser

  • 2regnbågslax- en lax är ca 200g
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1äpple
  • 3rosmarin- kvistar
  • 4salladslökar
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 tsksmör

Tillbehör

  • 400 gfärskpotatis
  • 0,5 tskflingsalt
  • 0,5 dlgräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Börja med att skrubba och dela potatisen. Lägg dem med snittsidan upp på en plåt. Strö över flingsalt. Baka potatisen mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Skölj och torka fisken med hushållspapper. Klipp bort fenorna. Salta och peppra runt om. Kärna ur äpplet och skär i skivor. Lägg en kvist rosmarin i varje fisk tillsammans med två skivor äpple och en salladslök. Tryck ihop fiskarna och vänd dem i mjöl. Klappa bort överflödigt mjöl.

  3. Repa den sista kvisten rosmarin och strimla de återstående salladslökarna. Stek fisken i smör tillsammans med resterande äppelskivor, rosmarin och salladslök. Stek fisken ca 5 min per sida.

  4. Servera med potatis, äppelfräset och en klick gräddfil

Vad tyckte du om receptet?

Ca 437 kcal/portion varav ca 16 g fett, 47g kolhydrater, 25 g protein