Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt rågmjölspanerad strömming

Här används rågmjöl till paneringen för att få en god och lite grövre struktur. Servera strömmingen med skirat smör och rårörda lingon.

Stekt rågmjölspanerad strömming
Stekt rågmjölspanerad strömming
Stekt rågmjölspanerad strömming
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 16strömmingfiléer
  • 2 msksenap
  • 2 dlgrovt rågmjöl
  • salt
  • peppar- svart- eller vit,malen
  • smör- till stekning

Rårörda lingon

  • 225 glingon- frysta
  • 1 dlsocker

Garnering

  • dill

Tillbehör

  • potatis- kokt eller potatismos
  • smör- skirat

Gör så här

  1. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plastskärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt. Spritsa eller bred på senap. Lägg på en strömming med skinnsidan uppåt på varje.

  2. Strö ut rågmjölet på ett fat. Vänd strömmingsfiléerna i rågmjölet.

  3. Lägg smör i en stekpanna och stek strömmingsfiléerna gyllenbruna på båda sidorna. Salta och peppra.

  4. Rårörda lingon: Blanda lingonen och sockret i en skål. Låt det stå i cirka 1 timme, rör tills sockret smält.

  5. Servera strömmingen med kokt potatis eller potatismos, rårörda lingon och skirat smör. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök