Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt piggvar med tomatsabayon

En krämig sås ger gourmetstatus åt den enkelt tillagade fina fisken. Vilken färg man sedan väljer på tomaterna kan vara en utseendefråga.

Stekt piggvar med tomatsabayonStekt piggvar med tomatsabayonStekt piggvar med tomatsabayon

Ingredienser

  • 600 gfilé av piggvar
  • 1 tsksalt
  • 1 krmpeppar
  • 2 msksmör

Primörer

  • 2tomater
  • 12gröna sparrisar
  • 4minimorötter
  • 20sockerärter

Tomatsabayon

  • 1schalottenlök
  • 1morot
  • 0,5vitlök- king solo
  • 2 klyftorvitlök- vanliga
  • 0,5purjolök
  • 500 gtomater- med skal
  • 2 msksmör
  • 1 msktomatpuré
  • 2 dltomatjuice
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2äggulor

Gör så här

  1. Primörer: Skålla och skala tomaterna. Kärna ur och skär dem i fina tärningar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 min. Doppa den därefter i isvatten för att avstanna kokningen. Koka morötterna 5 min och sockerärtrrna 1 minut.

  2. Tomatsabayon: Skala och hacka lök, morot, vitlök, purjolök och tomater (med skal). Smörfräs grönsakerna mjuka. Tillsätt tomatpuré, tomatjuiceoch vin och koka 10 min utan lock.

  3. Sila buljongen och koka ner den tills 2 1/2 dl återstår. Smaka av buljongen med salt och peppar och vispa den med äggulorna i en liten kastrull på låg värme eller i vattenbad till en pösig sås, som genast tas från värmen när den tjocknat – men hålls varm på spiskanten.

  4. Skär fisken i 8 bitar, salta, peppra och smörstek dem över god värme ett par minuter på var sida. Värm grönsakerna och servera.

Vad tyckte du om receptet?