Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stekt, inlagd strömming är en klassiker. Här får den sällskap av smakerna från den spanska boqueronesen med hetta, pigg citron, vitlök och persilja. Väldigt gott!
Lag: Koka upp vinäger, socker och vatten tills sockret lösts upp. Låt kallna.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär av det gula skalet och finstrimla det. Kärna ur och strimla chilin. Skala och krossa vitlöken. Blanda ner citronskal, chili, vitlök och persilja i lagen.
Klipp bort ryggfenan från strömmingen och skär filéerna mitt i tu längs med ryggbenet så att det blir två små filéer av varje strömming. Krydda med salt och peppar. Vänd filéerna i mjöl och stek dem gyllene i smör i en stekpanna i ca 2 min på varje sida.
Lägg den nystekta fisken i lagen. Låt stå i kylen i ett dygn innan servering.