Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt makrill med senapsglaserad potatis

Recept på stekt makrill. Den senapsglaserade potatisen och den lite peppriga rucolan bryter fint mot makrillen. Snabbt, enkelt och nyttigt.

Stekt makrill med senapsglaserad potatis
Stekt makrill med senapsglaserad potatis
Stekt makrill med senapsglaserad potatis
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4makrillfiléer- á 100 g
  • 2 mskdijonsenap
  • 0,5 mskhonung- flytande
  • 1,5 tsksalt
  • 3 msksmör
  • 10potatisar- kokta, kalla
  • 50 grucola

Tillbehör

  • 1 nypacitronklyftor

Gör så här

  1. Skär potatisen i ca 1 cm tjocka skivor. Stek potatisen i 2 msk smör. Tillsätt senap och honung och krydda med 1/2 tsk salt.

  2. Stek makrillen i 1 msk smör ca 2 min per sida. Krydda med 1 tsk salt.

  3. Vänd ner rucolan i potatisen. Servera potatisen med makrill och citronklyfta. Tips! Gillar du stark söt senap går det lika bra att blanda ner den.

Vad tyckte du om receptet?