Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på stekt lax med indisk kokoscurry. Tamarindpasta tillsammans med ingefära ger laxen en härligt syrlig smak och passar perfekt till den krämiga kokossåsen.
Skär laxen i portionsbitar.
Marinad: Skala och riv ingefäran fint på rivjärn. Rör ihop ingefära, limesaft, tamarind, socker, olja, gurkmeja och salt. Blanda laxen med marinaden och låt stå ca 10 min.
Gryta: Skala och skär pumpan i små tärningar. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs pumpa, lök och vitlök i olja i en medelvarm panna ca 2 min. Häll över koksgrädde och vatten och tillsätt linser, garam masala spice mix, chiliflakes, gurkmeja och grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 10 min. Rör om då och då.
Lägg blomkålen i grytan och låt sjuda ca 10 min. Rör i grönkålen.
Stek laxen ca 3 min på varje sida i en stekpanna.
Servera laxen med kokoscurry och naanbröd. Garnera med koriander.