Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt kycklinglever på bröd

Den marinerade och stekta kycklinglevern serveras på bröd men det går lika bra att servera med t ex potatis eller ris för den som vill.

Stekt kycklinglever på bröd
Stekt kycklinglever på bröd
Stekt kycklinglever på bröd

Ingredienser

  • 400 gkycklinglever
  • 1gul lök- finhackad
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 1spansk peppar (chili)- finhackad, färsk
  • 1 mskingefära- riven, färsk
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 2tomater- tärnade

Tillbehör

  • 8brödskivor- stekta eller grillade t ex ciabattabröd

Gör så här

  1. Skär kycklinglevern i något mindre bitar. Lägg dem i en skål med lök, vitlök, pepparfrukt och ingefära. Blanda om, låt marinera minst 20 minuter.

  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek leverblandningen på medelgod värme ca 5 minuter. Salta och blanda ner tomat. Låt steka ytterligare ca 1 minut.

  3. Fördela på stekta eller grillade brödskivor och servera dem varma tillsammans med en grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?