Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på stekt kyckling med vitkål, tryffel och pumpacrème. Färsk tryffel säljs i små burkar i delikatessbutiker och saluhallar.
Pumpacrème: Sätt ugnen på 150°. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min tills pumpan är genommjuk. Mixa pumpan med mixerstav och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt.
Bryn kycklingfiléerna i 1 msk smör ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg kycklingen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 30 min.
Skala och skiva löken. Fräs den i 1 msk smör i stekpannan efter kycklingen. Häll på vatten och fond och koka till 3 dl återstår. Sila skyn. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa i skyn. Låt koka upp och vispa i smöret. Smaksätt med tryffel, salt och peppar.
Strimla vitkålen, gärna på mandolin eller med osthyvel. Fräs kålen i 1 msk smör tills den börjar mjukna. Blanda ner kålen i såsen.
Skär kycklingen mitt itu och lägg upp på tallrikar. Häll över såsen och lägg pumpacrème vid sidan om. Garnera med persilja.