Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt kyckling med vitkål, tryffel och pumpacrème

Recept på stekt kyckling med vitkål, tryffel och pumpacrème. Färsk tryffel säljs i små burkar i delikatessbutiker och saluhallar.

Stekt kyckling med vitkål, tryffel och pumpacrèmeStekt kyckling med vitkål, tryffel och pumpacrèmeStekt kyckling med vitkål, tryffel och pumpacrème
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2kycklingfiléer- gärna från Bosarp (ca 550 g)
  • 3 msksmör- (1 msk + 1 msk + 1 msk)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1gul lök
  • 5 dlvatten
  • 1,5 mskkycklingfond- konc
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 50 gsmör
  • 1 msksvart tryffel- hackad färsk
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gvitkål

Pumpacrème

  • 800 gbutternutpumpa
  • 1 mskolivolja
  • 1,5 dlcrème fraiche
  • 1 tsksalt

Garnering

  • persilja- hackad

Gör så här

  1. Pumpacrème: Sätt ugnen på 150°. Skala, kärna ur och skär pumpan i bitar. Lägg den på en plåt och ringla över olja. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min tills pumpan är genommjuk. Mixa pumpan med mixerstav och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt.

  2. Bryn kycklingfiléerna i 1 msk smör ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och lägg kycklingen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, ca 30 min.

  3. Skala och skiva löken. Fräs den i 1 msk smör i stekpannan efter kycklingen. Häll på vatten och fond och koka till 3 dl återstår. Sila skyn. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa i skyn. Låt koka upp och vispa i smöret. Smaksätt med tryffel, salt och peppar.

  4. Strimla vitkålen, gärna på mandolin eller med osthyvel. Fräs kålen i 1 msk smör tills den börjar mjukna. Blanda ner kålen i såsen.

  5. Skär kycklingen mitt itu och lägg upp på tallrikar. Häll över såsen och lägg pumpacrème vid sidan om. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?