Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt kassler med vitlöksost och örtgrönsaker

Servera rätten genast eftersom färsk sallad blandas med varma grönsaker. Får rätten stå och vänta kan salladen slakna.

Stekt kassler med vitlöksost och örtgrönsaker
Stekt kassler med vitlöksost och örtgrönsaker
Stekt kassler med vitlöksost och örtgrönsaker

Ingredienser

  • 8potatis
  • 4morötter
  • 4palsternackor
  • 1 mskolja
  • 1 tsksalt
  • 1paprika- röd
  • 2 tskörtkryddor- blandade torkade
  • 400 gkassler
  • 40 grucola- eller annan sallad
  • 100 gvitlöksost- t ex Boursin

Tillbehör

  • örter- färska

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala potatis och rotfrukter och skär dem i bitar. Lägg ut alla rotfrukter på en ugnsplåt. Droppa över lite olja och salta. Stek mitt i ugnen 20 min.

  2. Skär paprikan i bitar. Strö ut dem och örtkryddorna på grönsakerna. Stek i ytterligare 10 min.

  3. Skär kasslern i ca 1 1/2 cm tjocka skivor och stek dem i grillpanna.

  4. Blanda grönsakerna med sallad. Lägg på klickar av ost på kasslerskivorna. Toppa med färska örter.

Vad tyckte du om receptet?