Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt kålsallad med valnötter och balsamvinägrett

Recept på stekt kålsallad med valnötter och balsamvinägrett. Tre sorters kål samsas i denna goda sallad, som toppas med knapriga nötter. Serveras varm.

Stekt kålsallad med valnötter och balsamvinägrett
Stekt kålsallad med valnötter och balsamvinägrett
Stekt kålsallad med valnötter och balsamvinägrett
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 gbrysselkål
  • 200 gvitkål
  • 200 grödkål
  • 150 gvalnötter
  • 2 mskolivolja- + 1/2 dl
  • 1 dlbalsamvinäger
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Ansa brysselkålen och halvera dem. Skär vitkål och rödkål i 2 x 2 cm stora bitar.

  2. Stek kål och nötter i 2 msk olja ca 5 min, tills kålen mjuknat något men ändå har tuggmotstånd.

  3. Häll på vinägern och 1/2 dl olja och stek ytterligare ca 1 minut. Krydda med flingsalt och servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?