Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt inlagd strömming med lingon och enbär

Lagen får en sötsyrlig smak av lingon och enbär. Inläggningen håller upp till 5 dagar i kylen.

Stekt inlagd strömming med lingon och enbär
Stekt inlagd strömming med lingon och enbär
Stekt inlagd strömming med lingon och enbär

Ingredienser

  • 20strömmingsflundror
  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskdill- hackad
  • 2 dlströbröd- eller rågmjöl
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1ägg
  • 23 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 1 dllingon
  • 5enbär
  • 2lagerblad

Gör så här

  1. Lägg ut 10 av flundrorna på en skärbräda. Bre senap på flundrorna och strö över dill.

  2. Lägg vetemjölet på en tallrik och ströbröd eller rågmjöl på en annan tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik. Lägg ihop strömmingarna två och två och vänd dem i vetemjöl, ägg och ströbröd eller rågmjöl. Stek flundrorna i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Salta och peppra.

  3. Låt flundrorna kallna. Blanda ättika och socker i en skål. Häll i vattnet. Lägg i lingon, enbär och lagerblad. Lägg strömmingen i en form och häll på lagen. Låt stå ca 1 dygn i kylen före servering.

Vad tyckte du om receptet?