Recept av Fredrik Björlin
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stekt inlagd strömming med fänkål är en klassiskt inlagd strömming som får en modern touch med fänkål.
Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Lägg filéerna på en skärbräda med köttsidan uppåt och strö över salt och peppar. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två med skinnsidan utåt. Vänd dem i ströbrödet. Stek strömmingen i smör ca 2 min på varje sida.
Koka upp vatten, socker och ättika och låt kallna.
Ansa och finstrimla fänkålen. Skala och strimla morot och lök.
Rosta fänkålsfröna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Blanda ner fänkålsfrön, kryddpeppar och lagerblad i lagen.
Halvera strömmingen och varva den med grönsaker i en burk. Häll över lagen och låt stå och dra i kylen ca 24 timmar.
Recept av Fredrik Björlin