Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stekt inlagd strömming är en riktig klassiker. Ansjovisen ger den stekta strömmingen härlig sälta.
Marinad: Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Lägg ansjovisfiléerna i kylen till nästa dag.
Hacka dillen. Blanda den med 2 msk ansjovisspad, crème fraiche, majonnäs och kaviar. Klipp bort ryggfenan på strömmingarna och lägg dem i marinaden. Låt stå i kylen ca 24 timmar.
Lag: Koka upp vatten, socker och ättika, rör så att sockret löses upp. Skala och skiva lök och morot. Lägg lök, morot, lagerblad och kryddpeppar i lagen. Låt kallna.
Blanda mjöl, panko och salt. Ta strömmingsfiléerna ur marinaden. Lägg ihop dem två och två med en ansjovisfilé emellan. Vänd dem i mjölblandningen.
Stek strömmingen i smör ca 2 min på varje sida. Lägg den i lagen och låt kallna.