Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming på knäckebröd är något av det godaste på hela julbordet. 

Stekt inlagd strömming
Stekt inlagd strömming
Stekt inlagd strömming
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 16strömmingfiléer
  • 2 mskdill- hackad
  • 0,5 tsksalt- + 0,5 tsk salt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 dlströbröd
  • 50 gsmör

Lag

  • 1,5 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5rödlök
  • 10kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna och lägg dem med skinnsidan nedåt på en skärbräda. Strö över dill, 1/2 tsk salt och peppar. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två.

  2. Blanda ströbrödet med 1/2 tsk salt. Vänd strömmingsflundrorna i ströbrödet.

  3. Lag: Koka upp vatten, socker, ättika och salt så att socker och salt löser sig. Låt lagen kallna. Skala och skiva löken. Krossa kryddpepparn grovt. Blanda ner lök och kryddpeppar i lagen.

  4. Stek strömmingsflundrorna i smöret ca 3 min per sida. Lägg ner de varma, nystekta flundrorna i ättikslagen och låt dem kallna före servering.

Vad tyckte du om receptet?