Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt hjortryggbiff med äppel- och kronärtskocksfräs och äppelsky

Recept på stekt hjortryggbiff med äppel- och kronärtskocksfräs och äppelsky. Se till att köttet är rumstempererat innan du steker, då får du ett saftigt och gott kött som inte släpper så mycket köttsaft.

Stekt hjortryggbiff med äppel- och kronärtskocksfräs och äppelsky
Stekt hjortryggbiff med äppel- och kronärtskocksfräs och äppelsky
Stekt hjortryggbiff med äppel- och kronärtskocksfräs och äppelsky
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 600 gryggbiff- av hjort
  • 2äpplen
  • 1 burkkronärtskockshjärtan- (390 g)
  • 0,5gul lök
  • 4 msksmör
  • 1 krmsalt- + 1 tsk
  • 3 krmsvartpeppar- nymald

Äppelsky

  • 4 dlvatten
  • 2 mskkalvfond- koncentrerad
  • 3 mskmuscovadosocker
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- majsstärkelse
  • 1 krmsalt

garnering

  • 0,5äpple

Tillbehör

  • potatis- kokt

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena. Spara skal och kärnhus till skyn. Skär dem och de avrunna kronärtskockshjärtana i 2 cm stora bitar. Skala och finhacka löken.

  2. Stek äpple, kronärtskockshjärtan och lök i 2 msk smör tills det fått färg och blivit mjukt. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Ställ åt sidan så länge.

Vad tyckte du om receptet?