Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Stekt gösfilé med regnbågsrom

Den stekta gösfilén paneras i mjöl blandat med gräslök. Stek den inte i för het panna, då kan gräslöken bli lite bränd.

Stekt gösfilé med regnbågsrom
Stekt gösfilé med regnbågsrom
Stekt gösfilé med regnbågsrom

Ingredienser

  • 600 ggösfilé- skinn- och benfri
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald
  • 3 mskvetemjöl
  • 0,5 dlgräslök- finhackad 1/2+1/2 dl
  • 2 msksmör
  • 1,5 dlmjölk
  • 2 krmsalt
  • 1 knippasalladslök
  • 1 msksmör

Tillbehör

  • 100 glaxrom- eller regnbågsrom
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skär fisken i portionsbitar. Vik tunna delar mot varandra så att alla bitar blir så jämntjocka som möjligt. 2.Blanda salt, peppar, mjöl och 1/2 dl gräslök. Vänd bitarna i mjölblandningen. Stek fisken i smör i stekpannan ca 2 minuter per sida beroende på fiskens tjocklek. Häll i mjölk blandat med salt. Låt puttra 1-2 minuter. Strö på resten av gräslöken.

  2. Koka salladslöken ca 1 minut i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet, lägg i en smörklick.

  3. Servera gräslöksfisken med laxrom, citronklyftor, smörslungad salladslök och färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?