Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Har inte den färska potatisen kommit ur jorden ännu finns det fryst, svensk färskpotatis som är riktigt bra. Potatisen är löstfryst i påse så det är enkelt att ta fram så många som beräknas gå åt. Lägg gärna några dillstjälkar i kokvattnet så får potatisen ”sommarsmak”.
Sås: Smält 150 g smör i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry i 1 msk smör under omrörning i ca 2 min. Tillsätt vatten, vinäger och dragon och låt sjuda tills hälften återstår. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt äggulorna. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och vispa kraftigt till ett skum. Ta återigen kastrullen åt sidan och vispa i det smälta smöret, lite i taget, till en -fluffig sås. Blanda i persilja och krydda med salt.
Spenat: Skala och hacka löken. Fräs den i smör i ca 3 min. Blanda i spenaten och vänd den hastigt i pannan. Krydda med salt.
Skär fisken i portionsbitar. Krydda mjölet med salt och peppar. Vänd fisken i mjölet. Stek den i smör i ca 3 min på varje sida.
Servera fisken med currybearnaise, spenat och kokt färskpotatis. Garnera med persilja.