Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stekt gös med parmesanmos och tomat- och skaldjurssås smakar gott en fredag. Servera fisken precis nystekt med sås, skaldjur och mos.
Parmesanmos: Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och lägg i smör och mjölk. Sätt på locket.
Stompa potatisen med en potatisstöt eller en visp så att det blir någorlunda slätt. Tillsätt parmesan, salt och peppar och vänd runt precis före servering.
Sås: Skala och finhacka vitlök och schalottenlök, fräs löken i olja ca 2 min.Tillsätt vin och vatten, koka ihop ca 5 min. Häll i citronsaft och koka på högsta värme ca 2 min.
Borsta och skölj musslorna. Kasta bort de musslor som är trasiga och de som inte stängs när de knackas i köksbänken. Lägg musslorna i såsen och sätt på locket. Koka tills musslorna öppnats, ca 3 min. Skaka lite på kastrullen under tiden.
Ta upp musslorna, släng bort de musslor som inte har öppnats. Häll tomaterna i buljongen, koka ca 3 min. Mixa såsen slät med mixerstav. Krydda med salt och peppar.
Limesmör: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda alla ingredienser till smöret med en gaffel.
"Byxa" eventuellt filéerna. Stek dem frasiga och gyllenbruna i smör ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
Värm såsen. Lägg musslorna i såsen tillsammans med räkorna, låt dem bli varma.
Fördela moset på tallrikarna och häll försiktigt över buljongen. Lägg på fisk och en klick limesmör, och klipp över smörgåskrasse.