Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kumminstekt fläsksida med rödkål, brynt äppelmust och persiljesallad har en perfekt kombinationen med fläsk, syrligt äpple och kummin. Äppelmusten ska koka ihop till ca 1 dl och sedan blandas med det nötiga smöret. Så underbart gott!
Sätt ugnen på 175°. Krydda fläsket runt om med 1 tsk salt och lägg det i en ugnssäker form. Häll på vattnet och täck formen med ett lock. Tillaga mitt i ugnen tills en gaffel lätt släpper från köttet, beräkna ca 3 1/2 timmar. Låt köttet svalna. Skär köttet i skivor och strö på kummin.
Höj ugnsvärmen till 190°. Skiva ca 150 g från rödkålen i tunna strimlor från toppen. Lägg strimlorna i kallt vatten.
Olja en ugnssäker form och ställ i rödkålshuvudet med snittytan nedåt. Tillaga kålen mitt i ugnen till 93° innertemperatur, beräkna ca 1 1/2 timme.
Låt kålen svalna. Ta bort det yttersta bladen och skär kålen i klyftor. Ringla på olja och strö på 1/2 tsk salt. Förvara under lock tills servering.
Potatispuré: Skrubba potatisen och skala den. Koka potatisen tillsammans med skalen för extra mycket smak. Passera potatisen genom en potatispress tillsammans med smöret. Vispa i mjölken. Krydda med muskot, salt och peppar.
Koka ihop äppelmusten tills 1 dl återstår. Bryn smöret och blanda med musten. Krydda med 2 krm salt.
Sallad: Hacka persiljan och blanda med de avrunna rödkålsstrimlorna. Smaka av med äppelcidervinäger och krydda med salt.
Stek fläsket i en het stekpanna så att det får fin färg. Servera det nystekta fläsket med varm puré, varm kål glacerad med brynt äppelmust och toppa med persiljesallad.