Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vik in fläskfiléns yttersta spets för att få ett jämnare stekresultat.
Betor: Blanda citronsaft, vatten, socker och salt i en kastrull. Värm lagen tills sockret löst sig.
Koka betorna i lättsaltat vatten tills de mjuknat. Gnid av skalet under kallt rinnande vatten. Skär dem i klyftor och lägg dem i lagen.
Sätt ugnen på 150°. Dela filén i två bitar. Salta, peppra och bryn köttet runt om i smör. Stick in en termometer och stek mitt i ugnen till 68° innertemperatur. Låt köttet vila övertäckt ca 10 min före tranchering.
Mandelsmör: Bryn smöret tills det får lite färg. Skumma. Mixa smör, mandel och salt i en trång mixbunke.
Häll tillbaka smörmixet i kastrullen och tillsätt kalvfond, vatten och salt. Värm före servering.
Ansa sparris och svamp. Skär sparrisen i mindre bitar och klyfta svampen. Fräs sparris och svamp i smör på medelvärme tills sparrisen mjuknat och svampen fått lite färg. Salta.
Skär upp köttet och servera med grönsallad, smörstekt sparris och svamp, lättsyrade betor, mandelsmör och nykokt potatis.