Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på stekt fläskfilé med sparris och färskpotatis. En vackert vårgrön rätt, perfekt att bjuda på. Det går bra att byta ut köttet mot exempelvis kyckling.
Putsa fläskfilén fri från senor och hinnor och skär filén i 2 cm tjocka skivor. Krossa vitlöksklyftorna.
Stek kött och vitlök i 2 msk smör i en het stekpanna. Krydda med 0,75 tsk salt och 2 krm peppar. Ta upp köttet och lägg på ett fat.
Häll vinet i pannan och låt det koka i cirka 1 minut. Häll över skyn i en kastrull. Tillsätt grädde, vatten, senap, buljongtärning och 0,5 tsk salt. Låt sjuda i cirka 5 minuter. Strimla gräslöken. Lägg hälften av gräslöken och nässlorna i såsen och mixa slät med stavmixer.
Ansa och grovstrimla sparris och lök. Stek grönsakerna i 1 msk smör i ca 1 min. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Häll tillbaka såsen i pannan. Lägg i köttet och låt allt bli varmt. Strö över sparris och lök. Garnera med örter och servera med färskpotatis.